Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارسینه؛ محمد قلی یوسفی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص وضعیت اقتصادی ایران و منابع تأمین مالی بودجه توسط دولت در شرایط تحریم به خبرنگار اقتصادی گفت: وقتی هزینه‌های دولت همچنان فزاینده است و مسئولین هم در خصوص کاهش هزینه‌ها فکری نمی‌کنند همواره به دنبال تأمین منابع مالی برای بودجه خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی افزود: طبیعی است که دولت با توجه به محدودیت صادرات نفت با مشکل مواجه شده و فشار را به ملت از طریق مالیات‌ها، عوارض و استقراض از سیستم وارد خواهد کرد. این فشار‌ها همگی به‌عنوان مالیات تورمی و یا مالیات بر مردن محسوب می‌شود.

یوسفی در ادامه تصریح کرد: وقتی دولت کار انتفاعی انجام ندهد در پس دادن اوراق قرضه به همراه سودش با دشواری مواجه شده و درنتیجه آن مجبور به فشار بر مردم به‌اصطلاح عامیانه «دست کردن در جیب مردم» می‌شود. این در حالی است که دولت با در پیش گرفتن این شیوه برای تأمین منابع بودجه و مالی خود نسل‌های آینده کشور و همچنین دولت آینده را با مشکل مواجه خواهد کرد.

این اقتصاددان تأکید کرد: با توجه به شرایط فعلی اقتصادی کشور فکر می‌کنم دولت راهی جز افزایش نرخ ارز، افزایش استقراض از سیستم بانکی و چاپ پول ندارد. میزان کسری بودجه دولت چنان زیاد است که دولت هر فکری هم برای جبران آن بکند جواب‌گو نخواهد بود.

او در ادامه افزود: افزایش قیمت بنزین و تزریق منابع درآمدی آن به اقتصاد کشور نه‌تن‌ها دردی از وضعیت کنونی دوا نمی‌کند که باعث پیچیدگی مشکلات و ایجاد اثرات منفی تورمی خواهد شد. گفتنی است که این افزایش قیمت بنزین باعث نخواهد شد تا دولت بتواند کسری بودجه خود را تأمین کند.

یوسفی تصریح کرد: از منابع تأمین مالی دولت می‌توان به مالیات‌ها اشاره کرد؛ اما با توجه به رکود حاکم بر اقتصاد کشور، بیکاری، بحران‌های متعدد اقتصادی و همچنین پایین آمدن قدرت خرید مردم، توانایی پرداخت مالیات از مردم گرفته‌شده است. افزایش پیدا نکردن حقوق کارمندان و همچنین صورت نگرفت واردات باعث گردید تا دولت نتواند مالیات‌ها را افزایش دهد که درنتیجه آن به میزان درآمد‌ها و منابع مالی خود بی افزاید.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: لازم به ذکر است که فشار‌های اقتصادی که مردم واردشده بخش وسیعی از مردم را دچار فقر مطلق کرده است. بر اساس گفته مسئولین نزدیک به ۱۸ میلیون خانوار یا همان ۶۰ میلیون نفر در خط فقر قرار می‌گیرند. 

یوسفی ادامه داد: برای تأمین منابع مالی، تنها راه پیش روی دولت استقراض از سیستم بانکی، فروش اوراق قرضه و افزایش نرخ ارز است. می‌توان گفت: بین همه راه‌ها برای تأمین منابع مالی دولت افزایش نرخ ارز و فروش اوراق مشارکت کمترین فشار را به دولت وارد خواهد کرد.

این استاد دانشگاه در پایان گفت: اقتصاد ایران اقتصاد دلالی است. در یک اقتصاد دلالی راهی جز افزایش نرخ و فروش اوراق مشارکت برای تأمین منابع دولت وجود ندارد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اقتصاد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۲۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو

​مدیرعامل بانک صادرات ایران در نشست‌هایی جداگانه با مدیران عامل و مدیران ارشد دو خودروساز بزرگ کشور، برای استفاده از تجربیات تخصصی این بانک در تأمین مالی صنعت خودرو به هم‌اندیشی پرداختند. - اخبار بازار -

به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، محسن سیفی در دیدار با محمدحسن محمد‌زاده، مدیرعامل شرکت ایران‌خودرودیزل و همچنین دیدار با علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران‌خودرو، ضمن تشریح توانمندی‌های این بانک در زمینه تجربه موفق همکاری و شیوه‌های تخصصی تأمین مالی صنعت خودرو کشور، برای توسعه همکاری و تحقق اهداف منویات مقام معظم رهبری در «جهش تولید با مشارکت مردم» و همچنین کمک به تعمیق داخلی‌سازی و افزایش تولید محصولات این شرکت‌ها اعلام آمادگی کرد.

او توسعه همکاری، تسریع و تسهیل ارائه خدمات مالی نقدی و غیرنقدی و تجربیات ویژه و الگوی موفق بانک برای حل مشکلات تأمین مالی زنجیره تأمین سایر خودروسازان و قطعه‌سازان کشور در بانک صادرات ایران را تشریح و تبیین و کمک به تولید با استفاده از ظرفیت‌های شعب داخلی و خارجی بانک را مورد تاکید قرار داد.

سیفی گفت: بانک صادرات ایران به عنوان یکی از بانک‌های اصلی کشور، از سال‌های گذشته در کنار خودروسازان کشور بوده و اکثر خودروسازان کشور با بانک صادرات ایران تعامل مناسبی داشته و دارند.

مدیرعامل بانک صادرات ایران با تاکید بر اینکه بدنه کارشناسی و ارکان بانک، تجربه و شناخت دقیقی از شرایط فعالیت خودروسازان کشور دارند، افزود: در بخش‌های اعتباری و طرح و برنامه بانک، برای طراحی محصولات ویژه، تجربه‌های موفقی وجود دارد و این شناخت موجب می‌شود که سرعت و کیفیت ارائه خدمات مالی و بانکی به این صنعت روز به روز بهتر شود و امروز با افتخار، همکاری مطلوبی با خودروسازان و قطعه‌سازان کشور داریم.

محمدحسن محمد‌زاده، مدیرعامل ایران‌خودرودیزل در این دیدار با استقبال از توسعه همکاری با بانک صادرات ایران، با ارائه اهداف و برنامه‌های این شرکت در سال جاری به تعدد شرکت‌های زیرمجموعه این شرکت اشاره کرد و گفت: استفاده از این شرکت‌ها عمق داخلی‌سازی شرکت ایران‌خودرو دیزل را افزایش داده و از این رو میزان ارزبری شرکت نسبت به سایر خودروسازان کمتر است.

او ویژگی دیگر این شرکت را تنوع محصولات آن برشمرد و افزود: تنوع محصولات ایران خودرو دیزل از جمله ون، انواع اتوبوس، انواع کشنده، کمپرسی و باری و از جمله بزرگترین سالن تولید اتوبوس خاورمیانه در این شرکت وجود دارد.

محمد‌زاده از تولید و فروش اتوبوس برقی داخلی شهری به شهرداری برخی کلان‌شهرهای کشور و همچنین فروش 1000 دستگاه اتوبوس دیزلی به شهرداری‌های کشور خبر داد و بر تداوم تولید و رفع نیازهای مختلف کشور به این محصولات، تاکید کرد.

علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران خودرو نیز در نشستی که با اتفاق مدیران ارشد این شرکت با مدیرعامل و مدیران ارشد بانک صادرات ایران، برگزار شد، از همکاری بانک صادرات ایران طی سال‌های اخیر قدردانی کرد و گفت: باید با تلاش و  توسعه همکاری به دنبال حل مشکلات این صنعت و مردم باشیم.

 او افزود: بانک صادرات ایران سهم بسزائی در توفیقات مجموعه‌های بزرگ صنعتی دارد و امروز این سهم بیش از سایرین است.

مدیرعامل ایران‌خودرو با بیان برخی دغدغه‌ها و مشکلات بخش تولید، افزود: بانک‌ها به ویژه بانک صادرات ایران با وجود محدودیت‌های فراوان، کمک‌های بزرگی و بسیار ارزشمندی به صنعت خودرو کرده‌اند به طوری که اگر این کمک‌ها نباشد، امکان کسب موفقیت‌های بیشتر در این صنعت وجود ندارد.

محسن سیفی در جریان این دیدارها به اتفاق معاونان شعب، اعتبارات، طرح و برنامه و همچنین مدیران ارشد بانک در حوزه‌های ارز و بانکداری شرکتی، راهکارها و محصولات نوین بانک برای تأمین مالی زنجیره تأمین در صنعت خودرو را ارائه و برای کمک به این صنعت اعلام آمادگی کرد. 

دیگر خبرها

  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است
  • ویدیو/ خبر خوش دولت برای بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده خلاف قانون است
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات خلاف قانون است
  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو